Denne her anretning er lidt som en grøn østers. Elegant, sanselig og kan hapses i en mundfuld. Jeg var i tvivl om overskriften, for egentligt er det en slags salade d’endives/salat af julesalat, men jeg synes egentligt ikke det er en salat, men mere en apero og julesalaten (åndsvagt navn på dansk, spiser man det kun til jul eller hvad?) er skiftet ud med den mere farverige og lidt mindre bitre radicchio.
Det fede og pikante fra osten, det søde, salte og sure fra dressingen, det bitre fra radicchio, og valnøddens umami kombineres til en perfekt smagssammensætning og giver en fuldendt smagsoplevelse. Samtidigt giver den sprøde salat, valnøddernes hårdhed og ostens blødhed munden en sanselig oplevelse. Det er så nemt lige at bikse sammen til en apero der kan indtages mens resten af middagen forberedes (ved køkkenbordet med et lille glas koldt rosé).
Salat med radicchio og valnødder
Ingredients
- 2 skiver blåskimmelost Fourme d'ambert her. En vegansk version kan laves med soltørrede tomater
- 1 skive radicchio
- 1 skive hjertesalat kan erstattes af spidskål
- 2 stk valnødder
Dressing
- 1 spsk honning
- 1 spsk balsamico
- 2 spsk olivenolie
Instructions
- Bland dressingen sammen
- Anret hjertesalat nederst, placer radicchio i så pæne bidder som muligt. Fordel ca 2 bidder ost, 2 valnødder og fordel lidt af dressingen over. Regn med 2 tsk på anretning.
- Når du har spist den første, så start forfra med de næste.