Bønner og ris er fast tilbehør til nærmest al mad, man spiser i Brasilien. Salaten her er udelukkende inspireret af Brasilien, fordi den indeholder lime og bønner. Det er altså ikke en salat, jeg regner med nogen sinde er blevet spist i Brasilien. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har oplevet at få serveret salat i Brasilien. Det er mere sådan kød, kød, kød og så lidt kogt ris og lidt bønnesnask on the side. Men inspireret af traditionen med bønner og den udbredte tilstedeværelse af limefrugter i landet, har jeg sat salaten her sammen. Jeg synes den passer godt til grillbordet, da jeg som regel bliver helt forpustet ved tanken om både at holde øje med grillkul og mad på grillen, og eventuelle kartofler, der koger eller tilbehør i ovnen. Så for at holde tilbehøret helt simpelt, når jeg griller, serverer jeg f.eks. en salat som denne, der kan laves i forvejen, lidt brød, som kan laves i forvejen (eller købes), så jeg kan koncentrere mig om grillen og gæster.
Salaten er både frisk syrlig og lidt stærk samtidigt. Der er knas fra peberfrugterne og lidt fylde fra bønnerne.
Brasiliansk bønnesalat
Ingredients
- 1 dåse sorte bønner
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk grøn peberfrugt
- 2 stk tomater
- ½ stk grøn chili
- 1 spsk refogado kan erstattes af 1 fed hvidløg og 1 lille løg eller ½ løg
- 1 stk skalotteløg
- ½ stk lime saften af og lidt skal
- ½ dl olivenolie
- 1 knsp salt
Instructions
- Si væden fra bønnerne og skyl dem i vand
- Skær peberfrugter og tomater i små tern (1 x 1cm)
- Skær skalotteløg, chili, hvidløg og løg i bittesmå tern (blend eventuelt løg og hvidløg til refogado – i den ægtebrasilianske ånd – det sparer lidt tid i mange retter)
- Bland det hele sammen og pres lime ud over
- Bland med olivenolie og salt