Bagt fennikel – perfekt tilbehør til fisk

Hvad skal man servere til fisk? Denne fennikel-ret er perfekt tilbehør til hvid fisk som torsk. Fennikel har en lakrids-agtig smag, som går godt til den milde smag i hvid fisk. Når den er bagt sammen med løg, hvidløg og lidt vermouth afrundes anissmagen så den balancerer fint med de i øvrige ingredinser. Retten er ret praktisk, for den passer sig selv i ovnen, og når den er færdig, kan man fyre op for temperaturen, og så give fisken 5 minutter på fuld skrue. Det passer godt til en dag, hvor maden godt må være lidt fin, men energien måske ikke er til en time i køkkenet.

Bagt fennikel

Bagt fennikel er perfekt tilbehør til fisk (især hvid fisk som torsk)
Prep Time5 minutes
Cook Time45 minutes
Total Time50 minutes
Course: Aftensmad
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Fisk, Tilbehør
Servings: 4 portioner

Ingredients

  • 2 stk fennikel
  • 2 stk løg
  • 2 stk fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • ½ dl vermouth kan erstattes med hvidvin, Lillet, Noilly Prat eller Martini

Instructions

  • Skær fennikel og løg i smalle både
  • Skræl hvidløg og skær det i halve
  • Fordel det hele i et ildfast fad
  • Fordel nogle klatter af smør oven på
  • Sprinkle med lidt Vermouth/anden vin
  • Bag det hele i ovnen i 45 minutter på 200 gr

Notes

Drys lidt fennikeltop eller dild på for et flot, grønt udtryk. Men husk først at gøre det, når retten er kommet ud af ovnen.

Passer med…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.