Hvad skal man servere til fisk? Denne fennikel-ret er perfekt tilbehør til hvid fisk som torsk. Fennikel har en lakrids-agtig smag, som går godt til den milde smag i hvid fisk. Når den er bagt sammen med løg, hvidløg og lidt vermouth afrundes anissmagen så den balancerer fint med de i øvrige ingredinser. Retten er ret praktisk, for den passer sig selv i ovnen, og når den er færdig, kan man fyre op for temperaturen, og så give fisken 5 minutter på fuld skrue. Det passer godt til en dag, hvor maden godt må være lidt fin, men energien måske ikke er til en time i køkkenet.
Bagt fennikel
Bagt fennikel er perfekt tilbehør til fisk (især hvid fisk som torsk)
Servings: 4 portioner
Ingredients
- 2 stk fennikel
- 2 stk løg
- 2 stk fed hvidløg
- 2 spsk smør
- ½ dl vermouth kan erstattes med hvidvin, Lillet, Noilly Prat eller Martini
Instructions
- Skær fennikel og løg i smalle både
- Skræl hvidløg og skær det i halve
- Fordel det hele i et ildfast fad
- Fordel nogle klatter af smør oven på
- Sprinkle med lidt Vermouth/anden vin
- Bag det hele i ovnen i 45 minutter på 200 gr
Notes
Drys lidt fennikeltop eller dild på for et flot, grønt udtryk. Men husk først at gøre det, når retten er kommet ud af ovnen.