Ifølge legenden var der Maryland kylling, eller chicken Maryland, på menuen da Titanic sank. I givet fald, kan det ikke have været på den måde, at Escoffiers panerede og smørstegte kylling nåede USAs østkyst. Frem kom den, og chicken Maryland har nu status af en klassisk, amerikansk ret som er hjørnesten i visse staters køkken. Fried chicken har formentligt samme emotionelle status som frikadellen har her til lands.
Hvis det skal være helt rigtigt, serveres Maryland kylling med opbagt sovs, kartoffelmos og en slags bananmos der var populær i nybyggertidens USA. Jeg synes retten passer bedst til kogte eller grillede majs.
Maryland kylling
Amerikansk klassiker
Servings: 4 personer
Equipment
- 1 stegepande
Ingredients
- 2-4 stk kyllingefilet jo bedre kvalitet des bedre resultat
- 2 dl rasp Evt. blend noget kedeligt brød
- 2 spsk sød paprika
- 1 tsk cayennepeber kan udelades hvis dine medspisende ikke kan klare stærk mad
- 4 spsk neutral olie
- 2 stk æg
Instructions
- Skær kyllingefilet ud i den størrelse du ønsker. Hvis de er meget store, kan de med fordel deles i tre. Ellers i halve. Hvis dit udgangspunkt er en hel kylling, da parteres den i lår, overlår, bryst, og vinge.
- Pisk æg og stil i dyb tallerken
- Hak rasp og bland paprika og cayennepeber i
- Vend kyllingestykker først i æg og dernæst i raspblandingen. Sørg for at de er dækket godt ind i rasp
- Drys med salt og peber
- Varm olie op på en pande. Olien må godt dække hele fladen, men der behøver ikke være et dybt lag da der ikke skal dybsteges
- Brun kyllingestykkerne på hver side ved høj varme i et par minutter på hver side
- Skru ned og giv dem yderligere 10 minutter på lav varme. Kyllingestykker med knogle skal have lidt mere tid
Notes
Kyllingen bevarer saft når den paneres først og steges