Opskrift på vietnamesisk kylling

Dette er min all time absolutte favorit hofret. Man kan i princippet lave den af hvadsomhelst. Det vigtige er mikset af soja og balsamico og det skvæt piskefløde man eventuelt putter i. Man kan variere den med tigerrejer for et festligt og eksotisk tvist, blomkål (for de klimabevidste) osv osv.

Til opskrift på vietnamesisk kylling skal du bruge (til ca 4 personer)

Ingrediensliste til marinaden

 • 2-3 fed hvidløg
 • 2-3 tommeltot-store stykker ingefær
 • Chili (frisk eller tørrede flager) efter smag
 • 1 dl sojasovs
 • 1 dl balsamico

Ingrediensliste til resten af vietnamesisk kylling

 • 1 almindelig pakke kyllingebryst
 • 3 gulerødder
 • 3 løg
 • 6 tomater eller ca 1 dåse
 • Piskefløde (efter smag men ca ½ -1 dl)
 • 2 spsk god karry

Sådan laver du vietnamesisk kylling

Skær kød i mundrette bidder, hak hvidløg, chili og ingefær. Læg det i en marinade af chili, hvidløg, ingefær, sojasovs og balsamico i en frysepose. Det skal ligge ca. 1 time. Vend det i ny og næ. Skræl og skær grøntsager i mellemtiden (helst julienne, men det er der ingen der gider, så bare passende små stykker). Svits gulerødder, løg og bland tomater i. Tag grøntsagerne op og steg kødet (uden marinaden). Tilsæt karry. Steg et par minutter. Tilsæt marinade og kog op. Tilsæt grøntsager. Smag til med salt og peber. Skal den være ekstra fræk, tilsæt da piskefløde. Retten er bedst med nudler, men ris går også an

Comments are closed.