Leverpostejen behøver ikke nogen introduktion. Den er essentiel. Den skal nydes i køkkenet med benene oppe – ren Matador style. Her er mormors (Lauras) opskrift. Tror du, jeg kan tåle et stykke til?
Hjemmelavet leverpostej
Hjemmelavet leverpostej er super lækkert og ikke svært at lave
Ingredients
- 500 gr hakket svinelever kan fås i frossen tilstand. Det er noget seriøst nasty stads
- 200 gr svinefedt man kan bruge andefedt og/eller baconfedt hvis man har stegt dette fornyligt. Man kan også bruge almindelig olie, men det gør leverpostejen lidt “slankere” og mindre sammenhængende.
- 2 løg store
- 1 spsk mel
- 3 dl mælk
- 1 spsk smør
- 2 æg
- 1½ tsk salt
- 1½ tsk peber
- 1 tsk allehånde stødt
- 1 tsk nelliker stødt
Instructions
- Lav en opbagning af en klat smør og en spsk. mel. Det gør du sådan her: put smør i gryden og tilsæt mel når det er smeltet. Rør lidt rundt med piskeris til melet bliver suget op. Tilsæt mælk og pisk klumper ud. Bliv ved til det koger op. Skru lidt ned på medium varme.Tilføj lever, fedt og løg, salt og peber. Tilsæt allehånde og nelliker. Hvis man har en kogt gulerod eller kartoffel, kan denne rives og tilsættes. Tilsæt æg og rør rundt (nu med grydeske). Kog op og sørg for at det hele er godt blandet rundt. Hæld massen op i små, ildfaste skåle. Her er til to mellemstore. Bag i ovn på 200 gr. i 1 time.