Hvis man kan dobbeltpanere en krebinet, kan man vel også dobbeltpanere en aubergine. Ligesom en krokette eller en vegetarpandekage kan få det vegetariske eller helt plantebaserede måltid til at føles mere “rigtigt” (i hvert fald for en kødspiser), således kan en dobbeltpaneret aubergineskive udgøre det for dagens “bøf”. Mine børn hader det, jeg elsker det.
Stegte auberginer
Dagens vegetariske "bøf"
Servings: 4 personer
Equipment
- Stegepande
Ingredients
- 1 stk aubergine
- 2 stk æg
- 1 dl hvedemel
- 1 dl rasp
- 4 spsk olivenolie
Instructions
- Skær auberginen i skiver på 0,5 – 1 cm
- Læg dem på et fad og drys salt over. Lad dem trække sådan i 30 min.
- Pisk æg og læg det i en dyb tallerken. Fordel hvedemel og rasp i dybe tallerkener hver især
- Dyb aubergineskriverne først i æg, så i hvedemel, så i æg og til sidst rasp
- Drys salt og peber på
- Steg dem til de er gyldne på begge sider. Regn med godt og vel 10 minutter på medium-lav varme
- Drys frisk basilikum og parmesan over