Det er ret ofte, at man står med en halvt spist bakke rucola, fordi man kun har puttet et par håndfulde i en salat tidligere, og nu er rucolaen for kedelig til at spise. Men det er synd at smide den ud, og madspild skal generelt undgås for klodens skyld og din penegepungs. Det er meganemt at lave hjemmelavet pesto, og det smager oven i købet meget bedre end den man kan købe. Denne her pesto er ekstranem fordi der er intet i, der skal skrælles eller hakkes manuelt. Bare fyr det hele i blenderen og lad den arbejde et par minutter.
Rucolapesto
Undgå at smide halvkedelig rucola ud. Blend det i stedet og nyd denne rucolapesto
Equipment
- Minihakker eller blender
Ingredients
- 1 bakke rucola evt hvor man har taget lidt til salat eller lignende tidligere og har resten af bakken tilbage
- 3 håndfulde mandler smuttede eller ej – begge dele er OK. Hvis man smutter mandlerne bliver pestoen lidt pænere
- 1 håndfuld parmesanost kan erstattes med flere mandler hvis man vil have en vegansk version
- 1 tsk salt lille
- ½ dl olivenolie tilføj mere hvis den skal være med flydende eller hvis den skal være mere fed. Ellers tilføj vand for en mere lind og slank version
Instructions
- Blend det hele sammen til en lind konsistens. Smag til med salt
Notes
Server den til kartoffelsalat, på ristet brød med pære eller til skinke og pølse på tapasbordet
Awesome… I can smell the fragrance from here : -D