Æblekage

Nogen gange skal man give kage, og så kan man bage en æblekage. Især når man har huset fuld af æbler fra haven. De skal spises og denne kage bringer glæde. Den er tyvstjålet fra Lone Landmand, som nok har skrevet den sjoveste kageopskrift nogensinde (ok der er ikke så meget konkurrence dér, de fleste opskrifter er røvsyge). Jeg ved ikke om æggene kom fra langbenede høns, men de virkede efter hensigten og kagen bragte stor salighed. Jeg har lavet målene om til dl da jeg synes det er besværligt at veje alting af.

Denne kage minder om en klassisk polsk æblekage, en såkaldt Szalotka.

Æblekage

Den bedste æblekage nogensinde
Prep Time15 minutes
Cook Time1 hour 15 minutes
Total Time1 hour 30 minutes
Course: Kage
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Kage
Servings: 10 personer

Equipment

  • Springform 28 cm

Ingredients

Det våde

  • 250 gr smør
  • 3 dl sukker LL's opskrift siger 250 gr. Det svarer til 3 dl
  • 4 stk æg

Det tørre

  • 3 dl mel LL's opskrift siger 250 gr. Det varer til 3 dl
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 tsk vaniljesukker (eller 3 store for symmetrien)

Æblehalløj

  • 8 stk æbler F.eks 4 Belle de Boskoop, 4 cox orange
  • 3 tsk kanel
  • 5 spsk sukker

Instructions

Kanel

  • Bland sukker (de 5 spsk) med kanel

Det tørre

  • Si mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og stil det til side

Det våde

  • Skær smør i småbidder og put det i en anden skål sammen med de 3 dl sukker
  • Pisk det med æggene indtil det er pisket godt igennem og smørret er pisket ud så det ikke klumper

Saml dejen

  • Bland æg-sukkerblandingen med mel-blandingen

Saml kagen

  • Skræl æbler og skær i skiver
  • Læg bagepapir i springformen
  • Fordel halvdelen af æblerne i skiver i springformen
  • Drys med halvdelen af kanelsukkeret
  • Fordel dejen over æblerne så den danner et jævnt lag (det kommer sig ikke så nøje)
  • Fordel resten af æblerne ovenpå dejen
  • Drys med resten af kanelsukkeret

Bag

  • Bages på 180 gr i 1 time og 15 min

Notes

Denne kage er fantastisk og ret nem

Prøv også disse kager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.