En god, solid salat med bagte rodfrugter er genialt som supplement til en steg eller lignende hvis man skal have gæster (og ikke orker at koge, mose og brase samtidigt med at man trækker vin op). Rodfrugterne kan ordnes aftenen inden, og salaten skal bare samles på dagen. Nemt.
Jeg har serveret denne salat sammen med kærnemælksmarineret kylling og hjemmebagt brød til.
Salat med bagt græskar og rødbede
Solid salat der kombinerer sødt, salt, stærkt og sprødt
Ingredients
Bagt græskar
- 1 stk lille hokkaido græskar eller ½ stort
- 1 stk chili
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
- 1 tsk timian
- 2 stk tomater skåret i tern friske tomater
Bagte rødbeder
- 4 stk rødbeder
- ½ tsk salt
- 1 spsk olivenolie
Salaten
- 2 stk julesalathoveder
- 1 bakke rucola
- 1 dl hakkede mandler eller hasselnødder
- 1 pakke fetaost
- ½-1 dl olie/balsamico dressing
Instructions
Bagt græskar
- Skær græskarret ud i både og skær skrællen af
- Skær bådene i bidder ca 2 cm
- Skær hvidløg og chili i små stykker
- Skær tomaterne ud i små tern
- Bland hvidløg, chili, tomater, timian, salt og olivenolie
- Hæld græskarternene i en skål og bland dressingen godt rundt
- Fordel det hele på en bageplade (1 lag) og bag dem på 200 gr i ca 20-23 minutter. Der må gerne være lidt bid tilbage så græskarret ikke er for smattet
- Kom på køl bagefter
Bagte rødbeder
- Skræl rødbederne og skær dem i skiver a ca ½ cm
- Halver hver skive
- Fordel på en bageplade og hæld olie over
- Bag på 200 gr i ca 25 minutter. Bag det evt. sammen med græskar på varmluft
- Kom dem på køl
Salaten
- Find et relativt fladt fad som salaten skal serveres på
- Skyl julesalaten, skær enden af og fordel bladene i kanten af fadet hele vejen rundt
- Fordel rødbeder og græskar jævnt rundt på fadet
- Fordel rucola på fadet
- Fordel feta og mandler jævnt rundt oven på rucolaen
- Put dressing over og server
Notes
Salaten er flot og farverig og kan godt pifte bordet op hvis den er anrettet pænt