Hvad er egentligt forskellen på bruschatta og crostini? Konceptet er det samme: ristet hvedebrød med en fyld ovenpå af en art, serveret som en lille forretsanretning eller som tilbehør til grillmad eller fingermad til receptionen. Begge dele stammer fra Italien, men som alt mad fra støvlelandet, er der regionale forskelle og traditioner. Bruschetta er altid med tomater og stammer fra Lazio, som er den region hvor Rom ligger. Crostini stammer fra Toscana, som ligger lidt længere nordpå (og har færre og mindre gode solmodne tomater?). Traditionelt serveres de med paté af en art (fx kyllingelever), men de kan antage mange forme. En af mine yndlings er denne kombination af gedeost og pære. Når først en pære er moden, altså blød og saftig, mister jeg lysten til at spise den rå. Og da man sjældent når at fortære en hel bakke umodne pærer, inden den ulykkelige tilstand indtræffer, sker det tit, at jeg står med en halv bakke saftige og modne pærer. De kan så bruges til crostini med pære og gedeost, og så er det ikke så galt endda.
Crostini med gedeost og pære
Ingredients
- 8 stk hvedebrød
- 1 stk gederulle ikke friskost
- 2-3 stk pærer modne
- 1 håndfuld rucola til pynt
- 1 knsp salt
Instructions
- Rist brødet på begge sider
- Skær gedeosten i skiver a ca 0,5 cm
- Skær pæren i skiver på langs. Så tynde og fine som muligt
- Fordel pæreskiverne på brødet, fordel derefter gedeosten
- Bag i ovn i 12 minutter på 200 gr
- Drys med lidt salt, pynt med rucola