Refogado

Refogado er en blanding af løg, hvidløg og olivenolie, og det bruges som basis for en lang række retter i det sydeuropæiske og sydamerikanske køkken. Refogado er portugisisk og bruges i Brasilien, og minder om den spanske sofrito og den italienske soffritto. Jeg har kun hørt det benævnt som det miks af ingredienser, f.eks. som man bruger i en kødsovs – løg, hvidløg, gulerødder – hakket fint eller i små tern. I den brasilianske version – refogado skal ingredienserne blendes helt. Opskriften indeholder heller ikke gulerødder (i modsætning til den italienske).

Hvorfor er det genialt

Refogado er for det første tidsbesparende, fordi man kan bruge en skefuld af refogado, i stedet for at hakke og snitte løg og hvidløg. Hvis man laver en hurtig pastaret, giver det bare mening at smutte en skefuld refogado på panden, og ikke først at skrælle løg og hvidløg.

Man kan smøre det på ting, der skal steges. En steg, der skal grilles (for den ægte, autentiske churrasco-oplevelse), en bøf der skal steges eller et kvart ovnbagt spidskål.

Man kan tilføje det i dressinger til salater, så det smager af mere. Enten i dressingen eller i salaten direkte.

Opbevaring

Den kan holde sig i 5 dage i glas på køl.

Refogado

Refogado er en genial pesto af løg og hvidløg, som sparer en for at hakke og snitte, og som kan peppe kød, grøntsager og salater op
Prep Time5 minutes
Total Time5 minutes
Course: Dressing
Cuisine: Latin fusion
Keyword: Churrasco, Grill
Servings: 1 glas
Cost: 10 kr

Equipment

  • Food processor

Ingredients

  • 1-2 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie

Instructions

  • Skræl løg og hvidløg
  • Hæld alle ingredienser i en food processor
  • Blend til konsistensen er cremet og jævn (der må ikke væreklumper)
  • Put på et rent syltetøjsglas og brug løs af det

Refogado kan bruges i

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.