Nogen gange skal man give kage, og så kan man bage en æblekage. Især når man har huset fuld af æbler fra haven. De skal spises og denne kage bringer glæde. Den er tyvstjålet fra Lone Landmand, som nok har skrevet den sjoveste kageopskrift nogensinde (ok der er ikke så meget konkurrence dér, de fleste opskrifter er røvsyge). Jeg ved ikke om æggene kom fra langbenede høns, men de virkede efter hensigten og kagen bragte stor salighed. Jeg har lavet målene om til dl da jeg synes det er besværligt at veje alting af.
Denne kage minder om en klassisk polsk æblekage, en såkaldt Szalotka.
Æblekage
Den bedste æblekage nogensinde
Servings: 10 personer
Equipment
- Springform 28 cm
Ingredients
Det våde
- 250 gr smør
- 3 dl sukker LL's opskrift siger 250 gr. Det svarer til 3 dl
- 4 stk æg
Det tørre
- 3 dl mel LL's opskrift siger 250 gr. Det varer til 3 dl
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk vaniljesukker (eller 3 store for symmetrien)
Æblehalløj
- 8 stk æbler F.eks 4 Belle de Boskoop, 4 cox orange
- 3 tsk kanel
- 5 spsk sukker
Instructions
Kanel
- Bland sukker (de 5 spsk) med kanel
Det tørre
- Si mel, bagepulver og vaniljesukker i en skål og stil det til side
Det våde
- Skær smør i småbidder og put det i en anden skål sammen med de 3 dl sukker
- Pisk det med æggene indtil det er pisket godt igennem og smørret er pisket ud så det ikke klumper
Saml dejen
- Bland æg-sukkerblandingen med mel-blandingen
Saml kagen
- Skræl æbler og skær i skiver
- Læg bagepapir i springformen
- Fordel halvdelen af æblerne i skiver i springformen
- Drys med halvdelen af kanelsukkeret
- Fordel dejen over æblerne så den danner et jævnt lag (det kommer sig ikke så nøje)
- Fordel resten af æblerne ovenpå dejen
- Drys med resten af kanelsukkeret
Bag
- Bages på 180 gr i 1 time og 15 min
Notes
Denne kage er fantastisk og ret nem