Denne her tærte fungerer for alle typer rester, men skinke er bedst. Der er nogle retter, som jeg primært serverer, for at få fat på de attraktive rester. Skinke eller hamburgerryg er en af dem.
Tærte eller quiche er den ultimative restemad, når man har spist skinke eller hamburgerryg. Det er en sikker go-to opskrift og den bliver serveret her i huset i tide og utide.
Quiche stammer fra det nord-østlige hjørne af Frankrig i området der grænser op til Tyskland. Det er oprindeligt en åben kage (kuchen) og den kan komme i salt version med æg (quiche) eller uden æg (tarte). På dansk skelner vi ikke mellem med eller uden æg. Det hele hedder tærte.
Quiche eller tærte er en taknemmelig ret, og den slags er jo ret dejligt. Man skal virkelig lave en fehler, hvis ikke tærten bliver god. Et par tommelfingerregler er:
- Put aldrig mælk i (æg og mælk bliver noget tyndt blæver)
- Ost er godt
- Fløde, creme fraiche og hytteost er også godt
- Løg er også godt (eller porre og lignende)
- Rester af grøntsager fungerer for det meste også godt. Jeg er personligt ikke så vild med broccoli, men i en tærte med masser af fløde og ost, glider det ned
Skinketærte
Equipment
- Tærteform
Ingredients
- 1 stk tærtebund
- 2 dl skinketern
- 1 dl hytteost eller fløde eller creme fraiche
- 4 stk æg
- 1 tsk salt
- peber
- 1 stk tomat hvis haves
Instructions
- Skær løg i fine tern
- Rul tærtedejen ud i formen og forbag den i 10 minutter. Jeg plejer at lade løgene stege med fordelt i formen
- Pisk æg og bland det sammen med resten af fyldet (minus løg, hvis de er i ovnen med tærten)
- Fordel det i tærteformen og bag i ca 35 – 40 minutter. 200 gr.