Kransekage

Det er mega nemt at lave kransekage, og har du først smagt en hjemmelavet er der ingen vej tilbage. Desuden er det ret sjovt at lege med glasur og chokolade og evt. skrive fjollede beskeder på kransekagen…

Kransekage

Denne opskrift er til nok til 10 ringe og en gennemsnitlig nytårsfest
Prep Time30 minutes
Cook Time12 minutes
Hviletid1 hour
Total Time1 hour 42 minutes
Course: Dessert
Cuisine: Dansk fusion
Keyword: Fest, nytår
Servings: 10 personer

Ingredients

  • 500 gr marcipan
  • 125 gr flormelis
  • 2 stk æggehvider

Instructions

Kransekagemassen

  • Bland ingredienserne grundigt i en gryde på laveste blus. Det skal ikke koge eller noget, det er kun for at marcipanen bliver lidt mere blød at arbejde med, så flormelis og æggehvide kan blandes i
  • Sæt det på køl i en time

Form kransekagen

  • Form dem enten som aflange stykker eller som ringe i en pyramide (tegn ringene op på bagepapir forinden. Jeg laver dem altid formet lidt trekantede, altså med spidsen på toppen. Mine er forholdsvist slanke og ikke så massive, da jeg bedst kan lide dem sådan. 1-1,5 cm brede for neden.
  • Dup fingrene i koldt vand hvis massen klistrer
  • Bag dem i 7-12 min. på 225 grader (de skal være gyldne og lysebrune på kanterne).
  • Afkøl og pynt med glasur eller chokolade

Notes

Det er forholdsvist taknemmeligt (altså nemt) at lave en kransekage. Oven i hatten får man så meget credit og applaus for at medbringe kransekage, så det er en ren win win.

Mål til kransekagetårn

NrIndre mål CMYdre mål CM
125,8
23,56,6
34,58
469,5
5710,5
6811,7
79,512,5
810,514
911,515
101216

Andre søde sager

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.