Det er mega nemt at lave kransekage, og har du først smagt en hjemmelavet er der ingen vej tilbage. Desuden er det ret sjovt at lege med glasur og chokolade og evt. skrive fjollede beskeder på kransekagen…
Kransekage
Denne opskrift er til nok til 10 ringe og en gennemsnitlig nytårsfest
Servings: 10 personer
Ingredients
- 500 gr marcipan
- 125 gr flormelis
- 2 stk æggehvider
Instructions
Kransekagemassen
- Bland ingredienserne grundigt i en gryde på laveste blus. Det skal ikke koge eller noget, det er kun for at marcipanen bliver lidt mere blød at arbejde med, så flormelis og æggehvide kan blandes i
- Sæt det på køl i en time
Form kransekagen
- Form dem enten som aflange stykker eller som ringe i en pyramide (tegn ringene op på bagepapir forinden. Jeg laver dem altid formet lidt trekantede, altså med spidsen på toppen. Mine er forholdsvist slanke og ikke så massive, da jeg bedst kan lide dem sådan. 1-1,5 cm brede for neden.
- Dup fingrene i koldt vand hvis massen klistrer
- Bag dem i 7-12 min. på 225 grader (de skal være gyldne og lysebrune på kanterne).
- Afkøl og pynt med glasur eller chokolade
Notes
Det er forholdsvist taknemmeligt (altså nemt) at lave en kransekage. Oven i hatten får man så meget credit og applaus for at medbringe kransekage, så det er en ren win win.
Mål til kransekagetårn
Nr | Indre mål CM | Ydre mål CM |
1 | 2 | 5,8 |
2 | 3,5 | 6,6 |
3 | 4,5 | 8 |
4 | 6 | 9,5 |
5 | 7 | 10,5 |
6 | 8 | 11,7 |
7 | 9,5 | 12,5 |
8 | 10,5 | 14 |
9 | 11,5 | 15 |
10 | 12 | 16 |