Røgning (nej, ikke rygning) er en metode til at konservere kød og fisk på. Varmrøgning foregår ved høje temperaturer (40-80 gr) og derfor får laksen en tekstur som om den er bagt eller stegt. Man varmrøger laks udelukkende for smagens skyld – det har ingen konserverende effekt. Koldrøgning, som foregår på meget lavere temperaturer (15-20 gr) vil derimod have en konserverende effekt (tænk bacon, skinke, pølser og den slags der kan holde sig i evigheder). Anyways, en varmrøget laks smager forrygende i sig selv på et stykke brød, men udgør på en sprød salat et helt festmåltid.
Salat med varmrøget laks
Servings: 2 personer
Ingredients
- 200 gr varmrøget laks
- 1 stk hjertesalat et hovede (de kommer som regel i pakker med 2)
- 10 blade radicchio
- 1/4 stk spidskål
- 1 bundt dild
- 6 stk cherry tomater kan udelades eller erstattes med peberfrugt eller agurk
- 6 stk soltørrede tomater
- 1 håndfuld mandler
- ½ dl quinoa
Dressing
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk balsamicoeddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 stk skalotteløg
Instructions
- Kog quinoa i dobbelt så meget vand som quinoa (dvs 1 dl vand her) i 12 minutter uden låg. Tag dem af blusset og læg låg på og lad dem hvile i 5 minutter.
- Skyl salaterne. Hak spidskålen fint, men del radiccio og hjertesalat i hele blade. Skær skalotteløg og bland dressingen.
- Læg salatblade side om side langs fadet. Læg spidskål i midten. Lag quinoa på. Fordel tomater og hæld dressingen på.
- Fordel laksen på salaten og slut af med at drysse dild og mandler over det hele.