Kinesisk aubergine (Yu Xiang Qie Zi)

Ordret oversat betyder det “aubergine med fiskesmag” men det lyder ikke så godt på dansk, og i øvrigt er retten uden fisk eller fish sauce, og faktisk helt igennem plantebaseret. Retten er en Sichuan signatur-ret og nok den bedste måde at servere aubergine på (imo).

Den officielle opskrift indeholder en del eksotiske ingredienser (pixian dou ban jiang og sichuan-peber) som jeg må indrømme, jeg ikke lige stasher så ofte, som jeg har lyst til kinesisk aubergine. Dilemma. Jeg har derfor justeret opskriften en lille smule, så den kan laves med de ingredienser, jeg ofte har liggende i mit lager. En doven Yu Xiang Qie Zi om du vil.

Den første opskrift er således den uofficielle, dovne og fordanskede version af Yu Xiang Qie Zi og den nederste er den officielle for dem, der ønsker at gå hele vejen. De findes vel derude.

Yu Xiang Qie Zi (kinesisk aubergine) for de dovne

Den uofficielle, fordanskede og forsimplede udgave af Yu Xiang Qie Zi (kinesisk aubergine)
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Kinesisk
Keyword: Tilbehør

Ingredients

  • 1 stk aubergine
  • 1 spsk ingefær svarende til 1 tommeltotsstørrelse
  • 1 spsk hvidløg sverende til 2 fed ca, evt 3
  • ½ stk chili
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk vand
  • 1 spsk sukker gerne mørk
  • 2 spsk neutral olie

Instructions

  • Skyl auberginen og skær den i 0,5 cm skiver
  • Drys med salt og lad skiverne ligge og trække i 10 minutter
  • Skær imens chili, hvidløg og ingefær i små stykker
  • Varm olien på en pande
  • Drys saltet af aubergineskiverne og sauter skiverne i olien
  • Når de har fået 10-12 minutters tid og har fået lidt farve, tilføj da hvidløg, chili og ingefær
  • Bland imens soja, sukker og vand i en skål for sig
  • Hæld soja, sukker og vand over aubergineskiverne og lad det simre i yderligere 10 minutter til de er bløde og gennemstegte

Notes

Server med ris, bønner og evt. Sichuan kylling eller Mongolian beef 

Den officielle opskrift

Yu Xiang Qie Zi (den officielle) Kinesisk aubergine

Denne opskrift indeholder lidt flere eksotiske ingredienser som skal købes i specialbutikker
Prep Time15 minutes
Cook Time30 minutes
Total Time45 minutes
Course: Hovedret
Cuisine: Kinesisk
Keyword: Tilbehør

Ingredients

  • 1 stk aubergine
  • 5 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær svarende til 1 tommeltotstørrelse
  • 10 stk sichuan-peberkorn
  • 1 spsk bønnepaste Pixian Dou Ban Jiang

Sauce

  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk balsamico
  • 1 spsk sherry
  • 3 stk skalotteløg
  • 1 tsk majsstivelse Maizena

Instructions

  • Miks ingredienserne til saucen i en skål
  • Skær auberginen i skiver ca 0,5 cm brede
  • Skræl og skær ingefær og hvidløg i små tern
  • Varm olie på en pande. Sauter peberkorn, hvidløg og ingefær i et minut derefter tilføj bønnepaste
  • Tilføj aubergineskiverne på panden i 4-5 minutter
  • Hælde saucen over og lad det simre i 10 minutter

Notes

Server med ris, grønne bønner og Mongolian beef til

Andre opskrifter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.