Det er næsten uartigt at spise munster kartofler. En halverotisk oplevelse for osteelskere. Man skal ikke spise det hver dag, det er så absolut en festspise, munsterkartofler. Nogen gange må man gerne holde fest på en hverdag.
Munster er en komælksost der stammer fra Alsace området (ja, den hedder “Munster” med et fransk “UN”, ikke “Münster”). Den kan spises rå til brød, eller i tærte, men den er bedst på kartofler. Hvis man laver mad til 2 og synes det er for meget at bruge en hel munster til kartoflerne, så vil jeg sige, at man skal droppe mådeholdet og bruge hele osten og eventuelt lave lidt flere kartofler. De kan spises dagen efter. Til kartoflerne skal man bare servere en grøn salat. Mere er der ikke behov for.
Det mest besværlige ved denne opskrift er nok at fremskaffe osten (retten i sig selv er meget simpel!). Den fås med sikkerhed i franske ostebutikker, som der er flere af i København i hvert fald. La Fromagerie, Letz på Østerbro og Frederiksberg har den som oftest. Man kan formentligt også få den i Irma og andre supermarkeder der har et ordentligt udvalg.
Munster kartofler
Equipment
- Et ildfast fad
Ingredients
- 1 stk munster ost
- 10 stk kartofler store
- 1 spsk olivenolie
- 1 knsp salt og peber
- ½ dl persille til at drysse med
Instructions
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern
- Fordel dem i et fad og hæld lidt olie, salt og peber over
- Bag dem i ovnen på 200 gr i 15 minutter
- Skær munsterosten i skiver (0,5 cm ca). Fordel dem over kartoflerne
- Giv dem 30 minutter mere i ovnen
Pingback: Munster ost fra Alsace - Mama Villefrance
Ja det kan jeg tænke mig. Jeg har ikke helt knækket pizzakoden og jeg synes kun for alvor den hjemmelavede slags fungerer for mig, når det er kartoffelpizza :-(.
Jeg bruger dog Munster ret ofte i tærte – den ene halvdel af osten kommer over kartofler og den anden halvdel kommer i en tærte med eventuelle Munster-kartoffel rester. Jeg har bare ikke fået lagt opskriften ud, men det er noget nær genialt.
Pingback: Munster ost fra Alsace - Ham & hende