Den åbenlyse fordel ved denne her slags retter er, at når tingene først er puttet i gryden, er der ca. 1½ time, hvor man kan slappe af, og smage den øl man netop har puttet i gryden.
Ingredienser til ølgryde med tranebær (ca 4 personer)
- Oksekød i tern (ca. 400 gr)
- 3 løg
- 2 hvidløg
- 3 gulerødder
- 1 kvart knoldselleri
- Et par laurbærblade
- 3 tsk tomatpuré
- 1½ tsk sukker
- 1 porter
- 1 oksebouillon-terning
- 1 glas vand
- Salt og peber
- 2 håndfulde tørrede tranebær
- Et drys persille
Sådan laver man ølgryde med tranebær
Som ved alle gryderetter med skært oksekød, skal man gå i gang i god tid, da den skal simre minimum i 1½ time. Løg og hvidløg hakkes og steges i smør eller olie. Oksekødet brunes med og bagefter tilsættes tomatpureen (jeg synes ikke det gør nogen synderlig forskel om den bliver “brændt af” et minut på bunden for sig selv eller om den bliver blandet med løg og kød med det samme). Dernæst hældes øl, vand, bouillon og grøntsager i. Sukker, salt og peber tilsættes. Man skruer ned og retten simrer i 1½ time eller mere. Ca. 5 – 10 min. inden servering hældes tranebær i. Hver servering drysses med persille. Server kartoffelmos eller lignende til.