Opskrift på lagkage med chokolade og mokka

Her er opskriften på en kaloriebombe af en kage. Jeg serverede den efter andesteg – det var måske en aaanelse tungt. Til gengæld blev der levnet en halv kage, som vi nød godt af i flere dage efter. Kagen er en lagkage med 5 lag kiksebund med chokolade smag, og flødeskum med mokka og chokolade imellem.

Ingredienser til lagkage med chokolade og mokka

Ingredienser – bund :

 • 6½ dl. hvedemel
 • ½ dl kakao
 • 1 knsp salt
 • 225 gr. smør
 • 4 spsk sukker
 • 3 æggeblommer
 • 6 spsk vand

Ingredienser – fyld:

 • 6 dl piskefløde
 • 2 spsk kaffe
 • 200 gr. smeltet mørk chokolade
 • Evt. ekstra 100 gr. smeltet mørk chokolade til pynt

Sådan laver man lagkage med chokolade og mokka

Fremgangsmåde – bund:

Bland mel, kakao og salt. Sigt det og smuldr smør i og ælt det hele. Rør sukker i og tilsæt æggeblommer og vand. Ælt det hele til en fast dej. Pak dejen ind i plastfolie og hvil den i køleskab i 30 min. Tag den ud og del den i 5 stykker. Rul hvert stykke ud på 20 cm i diameter. Læg hver bund på et smurt stykke bagepapir. Bag dem ca. 12 min. på 200 gr. De skal være “tørre”. Afkøl og lad dem evt. ligge på køl natten over – pakket ind i plastfolie.

Fremgangsmåde – fyld:

Pisk piskefløden med stærk kaffe. Smelt chokoladen med en smule fløde i. Afkøl chokoladen en smule. Vend chokolade/flødeblandingen i i flødeskummet. For ikke det skal klumpe, kom da lidt af flødeskummet over i chokoladen ad gangen. Læg en bund på et serveringsfad og smør fyld på. Dette gentages med alle bundene. Afslut med fyld og pynt med lidt chokolade. Kagen kan med fordel laves i god tid inden den serveres, da flødeskummet har godt af at afkøle og “sætte” sig lidt. Derfor bør den stå i køleskab nogle timer inden den serveres. På den måde undgår man, at kagen falder sammen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.