Orientalsk svampesuppe

Vi lever under Aarstidernes tyranni her i huset, og når de dikterer østershatte, bliver det østershatte til aftensmad. Hvad laver man med østershatte? Jeg har engang lært en nem, vist nok vietnamesisk, suppe da jeg boede på kollegiet. Den er nem, billig og smager fantastisk stærk og varm på en kold vinterdag. Som en ekstra prik over i’et, serverede jeg suppen oven på to kvarte stykker lime (er det ikke mest i Thailand man gør det?) og det var genialt med den let syrlige/bitre smag til den stærke chili og milde svampesuppe.

Rens svampene og riv dem i stykker. Steg dem på middel varme i olivenolie. Når de er godt møre (10 min. ca) tilsæt forårsløg og hvidløg. Sauter lidt og tilsæt gulerod, tomat og vand. Tilsæt bouillon og eventuelt resterende grøntsager. Chili, gurkemeje og ingefær tilsættes. Lad koge længe – 30 min. Lige inden servering tilsættes risnudler og koger videre i 5 min. Serveres med en kvart lime.

Suppen var også et hit hos vores 10 mdr. gamle søn 🙂

Ingredienser til 2 personer:

 • 1 bakke østershatte (eller champignon)
 • 2 knuste fed hvidløg
 • 4 forårsløg i skiver
 • 2 gulerødder
 • 2 tomater
 • 3 drys peperoncino/chili
 • 1 lime
 • 2 Hønsebouillon
 • Risnudler (til 1 servering)
 • 1 liter vand
 • 1 lille knold ingefær
 • Lidt gurkemeje

2 thoughts on “Orientalsk svampesuppe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.