Opskrift på asiatisk svampesuppe

Vi lever under Aarstidernes tyranni her i huset, og når de dikterer østershatte, bliver det østershatte til aftensmad. Hvad laver man med østershatte? Jeg har engang lært en nem, vist nok vietnamesisk, suppe da jeg boede på kollegium. Den er nem, billig og smager fantastisk stærk og varm på en kold vinterdag.

Ingredienser til asiatisk svampesuppe (2 personer)

 • 1 bakke østershatte
 • 2 fed hvidløg
 • 4 forårsløg
 • 2 gulerødder
 • 2 tomater
 • 3 drys tørret chili
 • 1 lime
 • 2 hønsebouillonterninger
 • Risnudler
 • 1 liter vand
 • 1 lille knold ingefær
 • Lidt gurkemeje

Sådan laver man asiatisk svampesuppe

Rens svampene og riv dem i stykker. Steg dem på middel varme i olivenolie. Når de er godt møre (10 min. ca) tilsæt forårsløg i skiver og hakket hvidløg. Sauter lidt og tilsæt gulerod, tomat og vand. Tilsæt bouillon. Chili, gurkemeje og ingefær tilsættes. Lad koge længe – 30 min. Lige inden servering tilsættes risnudler og koger videre i 5 min. Serveres med en kvart lime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.