Opskrift på hjemmelavet shawarma

Jeg har lige googlet forskellen på kebab og shawarma for hvad er egentligt forskellen? Der er åbenbart ingen forskel andet end hvor ordet kommer fra (hhv. tyrkisk (kebab) og arabisk (shawarma) (og græsk – gyros)). Men det viser sig, at min opskrift intet har med shawarma at gøre thi fælles for disse ord er, at de betegner tilberedelsen på et spid der roterer. Min opskrift-titel , som jeg af oplagte google-optimerings årsager ikke kan ændre, betegner således min fortolkning over temaet kebab-shawarma restemad – med lam.

Ingredienser til shawarma (2-4 personer)

Ingredienser til marinade

 • Lammekølle (eller oksekød) i strimler (ca 1 l box med rester)
 • 6 spsk hvidvin
 • 4 spsk olivenolie
 • ½ tsk allehånde
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk tørret koriander
 • peber
 • salt
 • lidt tørret chili
 • et skvæt citron (ikke meget)
 • 1 fed hvidløg
 • ½ løg i tynde skiver

Ingredienser til yoghurtsauce:

 • 3 dl. kløver sødmælksyoghurt
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk tørret koriander
 • Salt
 • Peber
 • lidt tørret chili
 • En håndfuld frisk mynte
 • et lille hvidløg
 • en revet agurk (vredet for væde)

Sådan laver man hjemmelavet shawarma

Bland marinaden og mariner resterne af din lammekølle (eller roastbeef eller hvad du nu har) og lad det hvile i ½ times tid. Steg det derefter i 10 minutter på en stegepande i solsikkeolie. Server det alt efter din etniske orientering og preference. Eller lav en pan-etnisk overflødighedshorn af mynte-yoghurt sauce og tzasiki. Her blander man blot yoghurt og krydderier og tilsætter finthakket mynte og hvidkøg. Hertil hummus, couscous, oliven, pickes og brød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.