Denne kage er opfundet af en fyr der hedder Lasse. What!
Ingredienser til pæretærte à la Lasse
Pærer
- 4 store pærer
- ½ vaniljestang
- 3 dl. Vand
- 150 g. sukker
- ½ citron
- 15 hele kardemommekapsler (valgfrit)
Mørdej
- 150 g. hvedemel
- 100 g. smør
- 2 spsk. Flormelis
- 1. æggeblomme
- 1. spsk. Vand
Creme
- 150 g. ren rå marcipan
- 100 g. flormelis
- 75 g. smør
- 1 æg
- ½ dl. piskefløde
Sådan laver du pæretærte à la Lasse
Pærer: Skræl, halver og fjern stilk og kernehus fra pærerne. Kog dem under låg med vand, sukker, citron, vaniljekorn (tag dem ud af stangen) og vaniljestang, kardemomme (kan udelades). Efter ca. 15 min er pærerne mødre. Tag dem af og gem pærerne i lagen indtil de skal bruges. Lagen smager i øvrigt også rigtigt godt! Mørdej: Ælt alle ingredienserne sammen til en ensartet dej. Lad dejen hvilke i køleskab i ca. 1 time. Rul dejen ud og kom den i en smurt tærteform (ca. 22 cm), så dejen går helt op ad siderne. Kom cremen i formen, skær hver pære i 4 stykker og tryk dem ned i cremen. Creme: Riv marcipanen groft på et rivejern ned i flormelisen, så marcipanen ikke klupper sammen igen. Tilsæt blød smør og vend det sammenpiskede æg og piskefløde forsigtigt i cremen.
Bag kagen i ca. 40-45 min i en forvarmet oven på 200 grader