Morgenboller til sommerhuset

Endelig er det lykkes mig at bage nogle suveræne boller i den håbløse ovn, der er i sommerhuset. Følgende er altså en opskrift på langtidshævede boller, som de skal bages i en gammel ovn som bager ujævnt. Jeg ved ikke om det er fordi de er langtidshævede eller fordi der er gulerødder i, men bollerne er sprøde udenpå og let fugtige inden i.

Fremgangsmåde:

Dejen skal tilberedes aftenen før.

Jeg må krybe til korset og tilstå, at jeg blander gær med vand (se indlæg andetsteds – skal man røre gær i vand). Dernæst tilsættes en håndfuld revet gulerod, salt, hørfrø og mel indtil rette konsistens. Konsistensen skal være fugtig men ikke flydende. Dejen skal kunne strække sig på en ske, men den skal ikke kunne æltes. Dejen stilles i køleskabet med et viskestykke natten over.

Ovnen tændes med pladen i med det samme man står op (225 gr). Når ovnen er varm, tages dejen ud, og man lægger en skefuld dej på bagepladen med bagepapir på. Dejen passer til en hel bageplade, en stor skefuld bliver en stor pæn bolle. Til sidst drysse solsikkefrø på.

Bollerne bages først i 10 min. på 225 gr. Dernæst skruer man ned på 200 gr. og de bager 6-8 minutter mere.

Ingredienser:

  • 1 håndfuld revet gulerod
  • mel
  • 1/3 pakke gær
  • 4½ dl. vand
  • En grydeske hørfrø
  • et par drys solsikkefrø
  • 1 tsk salt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.