Opskrift på auberginedip

Aarstiderne har et trip med auberginer i øjeblikket, så de skal selvfølgeligt bruges til et eller andet. Jeg synes auberginer er lidt besværlige at bruge i den daglige madlavning fordi de skal stege i 100 år. Opskriften her er lidt improviseret, da de fleste opskrifter indeholder tahin, som jeg normalt ikke har stående. I stedet puttede jeg ristede sesamfrø i og det var helt fantastisk. Det mindede lidt om guacamole faktisk..

Ingredienser til auberginedip

  • 1 aubergine
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, hakket fint
  • ½ dl sødmælksyoughurt (Kløver)
  • Saften fra ½ citron
  • 1 knivspids salt
  • 1-2 spsk ristede sesamfrø

Sådan laver du auberginedip

Giv auberginen to lange stik i siden og bag den hel i ca. 30-40 min. på omkring 225 gr. Når auberginen er afkølet kan du vride kødet ud i en skål og blande med resten af ingredienserne. Serveres som dip til brød.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.