Opskrift på småkager – super lette og lækre

Grunddej til småkager. Dejen kan laves længe i forvejen, tages direkte fra fryseren og vupti 10 min senere dufter der af nybagte kager.

Ingredienser til småkager

  • 225 gr mel
  • 1,5 spsk kartoffelmel
  • 100 gr flormelis
  • 200 gr smør

Sådan laver du småkager

Mel, kartoffelmel og flormelis sigtes, smørret hakkes deri og det hele æltes sammen til en smidig dej og rulles til en pølse. Jeg plejer at pakke det ind i cellofan. Dejen lægges på køl – gerne en dag, men den kan også lægges på frost og så kan den holde sig længe inden den bliver bagt.

Skær den kølige/frosne dej i skriver på ca. 1/2 cm tykkelse og bag dem på nederste rille  i en forvarmet ovn ved 175 grader i 8-10 min – det afhænger af tykkelse og om dejen var kølig eller frossen. Småkagerne afkøles på en bagerist. Det hjælper at skære den frosne dej med en kniv der er varmet med damp eller varmt vand. Det er vigtigt dejen er kold og ovnen varm ellers smelter småkagerne ud til én stor småkage!

Dejen kan selvfølgelig beriges med alt hvad du har lyst til, hakket madler, chokolade stykker, pynt den evt. med kanel og få en slags jødekager.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.