Mousaka med aubergine

Jeg må lige skrive denne her opskrift ned mens jeg endnu husker den. Vi fik den her til aften baseret på en rest kødsovs. Jeg vil ikke anbefale at lave alt fra skratch, men det er OK tidsmæssigt at lave den på en hverdag, hvis man allerede har en rest kødsovs.

Start med at stege auberginerne i skiver. 10 minutter på hver side i rigeligt olivenolie. Imens skræller man kartoflerne og skærer dem i tynde skriver. Dup kartoflerne af. Læg et lag kartofler i et fad, læg et lag kødsovs. Dernæst lægger man aubergineskiverne og endnu et lag kartofler. Derpå et lag kødsovs igen. Riv muskatnød henover. Læg et lag med friske tomater i skiver. Drys med basilikum, lidt salt og et tyndt lag rasp. Sprinkl med lidt olivenolie. Bag i en 200 varm ovn i ca. 1 time. Giv den evt. 250 de sidste 10 minutter. Kartoflerne kan være længe om at blive møre. Kødsovsen kan med fordel være en våd af slagsen, da kartoflerne optager væden og det er ret lækkert sådan!

Ingredienser til ca. 3-4 personer:

  • Kødsovs af ca. ½ kg oksekød, et par dåser tomater osv. Opskrift til kødsovs
  • 1 aubergine
  • 1 kg kartofler
  • 4 gode mellemstore tomater
  • en kvart muskatnød
  • 1 dl rasp
  • Lidt basilikum
  • Lidt salt

Serveres med Tzaziki…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.