Ølgryde med tranebær

Jeg har fiksfakset lidt i køkkenet i dag, og kom op med følgende ølgryde. Den er stærk og mørk i smagen, og passer rigtig godt til en mørk og blæsende regnvejrsdag som i dag. Jeg serverede den med en god ale og mosede kartofler og et drys persille over. 

Som ved alle gryderetter med skært oksekød, skal man gå i gang i god tid, da den skal simre minimum i 1½ time. Løg og hvidløg hakkes og steges i smør eller olie. Oksekødet brunes med og bagefter tilsættes tomatpureen. Dernæst hældes øl, vand, bouillon og grøntsager i. Sukker, salt og peber tilsættes. Man skruer ned og retten simrer i 1½ time eller mere. Ca. 5 – 10 min. inden servering hældes tranebær i. Den drysses evt. med persille. 

Ingredienser:

 • Oksekød i tern (ca. 400 gr) 
 • 3 løg 
 • 2 hvidløg 
 • 3 gulerødder 
 • 1 kvart knoldselleri 
 • Et par laurbærblade
 • 3 tsk tomatpuré 
 • 1½ tsk sukker 
 • 1 porter 
 • 1 oksebouillon-terning
 • 1 glas vand
 • Salt og peber
 • 2 håndfulde tørrede tranebær

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.