Rødvinssauce

Sovs er lidt en gåde for mig og jeg formåede da også at branke skyen fra andestegen i dag så den var noget nær ubrugelig. Til gengæld gemte jeg fedtet fra andestegen og kom lidt af det i denne lækre rødvinssovs jeg måtte forsøge mig med i stedet for skysovs. Jeg fulgte en opskrift, men jeg syntes ikke resultatet var godt – den var nærmest bitter. Jeg tilsatte lidt udenfor opskriften og resultatet endte med at være over al forventning. Det er virkelig en uartig sovs, men den smager af fest så man må godt servere den til festlige lejligheder.

Fremgangsmåde:

Sauter løg, gulerod og hvidløg med timian i lidt smør. Tilsæt rødvin og kog op til den er reduceret lidt. Lad den simre. Tilsæt bredbladet persille, salt og peber og resten af smørret. Blend og smag. Hvis nødvendigt tilsæt da sukker, bouillon og evt. stegefedt. Lad den simre længe.

Ingredienser (8 pers.):

 • 2 løg
 • 2 gulerødder
 • 2 hvidløg
 • 2 spsk timian
 • 1 flaske rødvin
 • 250 gr. smør (i alt)
 • Lidt bredbladet persille
 • Salt og peber 
 • 1 bouillonterning
 • 2 tsk. sukker 
 • 2 spsk. stegefedt 

One thought on “Rødvinssauce”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.