En klassiker til julefrokost eller grillaften: den kolde kartoffelsalat med karrydressing. Den er fantastisk, intet mindre.
Ingredienser til klassisk kartoffelsalat (til buffetbordet 6-8 personer)
Ingredienser til dressing:
- ½ L. creme fraiche 9%
- En klat majonaise (kan udelades)
- 3 tsk karry
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
- 2 tsk gurkemeje
- 2 tsk sød sennep
Ingredienser til salaten:
- 2 Kg kartofler
- 1 agurk
- 1 løg
- 1 æble i tern
- Dild og/eller purløg
- Radiser (kan udelades)
Sådan laver du klassisk kartoffelsalat
Kog kartofler til de er møre (ca 15-20 min.), køl dem ned og skær i tern. Hak løget fint. Skær agurk og æble i tern. Skær radiser i skiver. Klip purløg og dild. Bland ingredienser til dressing og bland det hele. Drys med purløg og/eller dild. Vupti.