Opskrift på korianderfri grøn karry

Koriander skulle forbydes. Den lille lorteurt kan ødelægge alt på tallerkenen og den skjuler sig så godt at man sjældent opdager den i tide. Pludselig kommer smagen af sæbe og dominerer alt, og man ved at nogen har sneget koriander i maden. Det skyldes en genfejl i genet OR6A2 på kromosom 11 som bl.a skulle hænge sammen med lugtesansen og får koriander til at smage af sæbe. Nå men her kommer en opskrift på grøn karry, som er korianderfri og baseret på nordiske ingredienser. Jeg kan ikke se hvad bambusskud (eller korander) skulle gøre for grøn karry.

Ingredienser til grøn karry (4 personer)

  • 2 Kyllingebrystfileter
  • 1 Curry paste på glas
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lille glas vand
  • 2 gulerødder
  • ½ bundt broccoli
  • 2 lime + revet skal svarende til ½ tsk
  • Ingefær (1 tommeltots størrelse)
  • 2 hvidløg

Sådan laver du grøn karry

Kylling skæres i små stykker og svitses på høj varme sammen med et helt glas curry paste og ingefær og hvidløg. Hvis man ikke skal have det super stærkt, kan man nøjes med 3/4 dele af glasset. Grøntsager tilsættes samt kokosmælk og lidt vand. Tilsæt lidt salt og revet limeskal og lad koge i 30 min. Hvis grøntsagerne ikke skal være udkogte, vent da med at tilsætte dem til 5-10 min inden servering. Server med ris og ½-1 frisk lime pr. portion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.