Opskrift på skorzonerodssuppe

Skorzonerødder ligner mudrede grene. Meget etnisk nordisk, meget NOMA agtigt. Da de stak frem fra vores ugentlige grøntkasse, slog jeg en skoggerlatter op. Tak Aarstiderne for denne vidunderlige udfordring. Anyways, når man ikke lige ved hvad man skal gøre med noget, kan man vel koge en suppe på det. Da jeg havde børstet mudderet af skorzonerødderne og skrællet dem, lignede de lange, tynde hvide pinde. I rå tilstand smager de som jordskokker mikset med rå kokosnød. Meget lækkert faktisk, de kunne nok også bruges i salat. Jeg kogte dog en mild og cremet suppe på dem, toppet med bacon.

Ingredienser til skorzonerodssuppe (2 personer)

  • 4 skozonerødder
  • 1 løg
  • 1½ porre
  • 1 dl piskefløde
  • ½ l. grøntsagsbouillon
  • 2 hvidløg
  • Lidt persille til topping
  • Stegt bacon efter smag og behov

Sådan laver man skorzonerodssuppe

Skær skorzonerødder i skiver og sauter dem med et løg i kvarte og porre i stykker. Tilsæt bouillonen og lad det simre til grøntsagerne er møre – ca. 20 min. Tilsæte derefter fløde, salt og peber og blend det hele til en jævn suppe. Steg bacon på en pande for sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.