Opskrift på hjemmelavet rugbrød

Jeg har lavet en ny og forbedret version af opskriften på rugbrød. Den passer til at man laver to halvstore brød med to forme. Det andet brød gav enten 2 meeget flade brød eller et gigantisk et. Nå, men jeg har samtidigt konfereret med min mor, som har bagt rugbrød i en menneskealder. I modsætning til Mogens-opskriften (Camilla Plums), så skal der ifølge mor en øl i. Optimalt en porter, men øl i alle former er OK. Jeg synes brødet er bedre, så her er opskriften:

Ingredienser til hjemmelavet rugbrød

  • 4½ dl surdej (ca, det kommer sig ikke så nøje)
  • 7,5 dl rugkerner
  • 7,5 dl rugmel
  • 1 liter vand
  • 1 øl
  • 1½ spsk mørk sirup (eller honning eller sukker)
  • 1½ spsk salt
  • 1½ dl hørfrø
  • 2 dl solsikkekerner

Sådan laver du hjemmelavet rugbrød

Bland surdej med rugkerner, rugmel og vand. Rør. Tag fra til surdej (1 dl. dej blandes med 1 dl hvedemel og 1 dl vand).

Put resten af ingredienserne i og fyld dejen i to godt smurte forme. (Smør dem med olie). Lad hæve i 12 timer, bag 1 time og 15 min. på 200 gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.