Bûche de Noël

Bûche de Noël – Juletræstamme – er en fransk juleklassiker. De bliver ikke fornærmede hvis man serverer den til Nytår eller midt i februar. Bûche kan komme i mange varianter fx med chokoladecreme eller mousse, eller som is variant. Jeg synes chokoladecreme er besværlig at lave, den bliver nemt for stærk (jeg kommer altid til at bruge en 70% chokolade og det er for stærkt når det kommer til stykket).. Det er 1000 gange nemmere at smøre en bûche med Nutella eller sorbet og drysse med lidt frisk frugt. Bunden er nem og genial.

Bûche de Noël

Juletræstamme – en juleklassiker i Frankrig
Prep Time45 minutes
Cook Time25 minutes
Total Time1 hour 10 minutes
Course: Dessert, Kage
Cuisine: Fransk
Keyword: jul
Servings: 8 personer

Ingredients

Bund

  • 100 gr hasselnødder
  • 50 gr sukker
  • 4 stk æggehvider

Glacering

  • 50 gr chokolade ikke for bitter/stærk
  • 0,25 dl piskefløde
  • 1 spsk glukosesirup

chokoladecreme

  • 100 gr nougat
  • 60 gr chokolade
  • 1 dl piskefløde

Instructions

Bund

  • Risk hasselnødder i ovnen i 10 min (180 gr) så skallerne kan gnubbes af
  • Når de er kølet lidt ned, males de/hakkes de. Tag en håndfuld fra, hvis du ønsker at drysse lidt hasselnød i din bûche. Eller bland det hele i
  • Pisk æggehvider med sukker. Bland forsigtigt nødder i
  • Smør marengsen ud på en bagplade med bagepapir ca. 25 x 25 cm, 1,5 cm højde ca. (højere end man skulle tro). Bag i 15min. på 175 gr. Bunden skal være lysebrun

Fyld

  • Smelt nougat og chokolade i et vandbad
  • Varm fløden op til lige under kogepunktet
  • Tag det hele af kogepladen og bland langsomt sammen. Rør forsigtigt til massen virker sammenhængende. Køl ned til stuetemperatur

Samling af Bûche

  • Skær bunden fri af bagepapiret, når bunden er kølet ned til stuetemperatur
  • Vend den om og smør med din chokoladecreme eller Nutella (eller mousse eller hvad man nu har lyst til..). Drys evt. overskydende hasselnøddestykker over
  • Rul sammen til en roulade og læg på køl eller frys (hvis det er is-varianten). Når den har stået et par timer kan du føre glasuren på. Her er det meget vigtigt at bûchen kommer til at ligne et stykke træ, og den officielle måde at gøre det på, er ved at ridse med en gaffel.

Notes

Lav pynt til din bûche af fondant eller marcipan. Blade, svampe og hvad man ellers kan finde på

Passer sammen med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.