Når nu man alligevel er i gang med at skrælle græskar, fordi man skal lave græskarsuppe (se opskrift her), kan man lige så godt blive ved at skrælle, så der også bliver puré nok til en omgang græskarmuffins. Og hvis ikke der er puré nok, kan man snyde (det gjorde jeg, indrømmet) og bage lidt gulerødder med til puréen.
Opskriften på disse muffins poppede op i mit feed på Instagram, og da jeg har en svaghed for krydderkager og stærke farver, lå det lige for at prøve disse muffins. Det er en opskrift fra NYT Cooking (link), som jeg har oversat til danske mål. Mine er dog lidt mere fancy, da jeg også puttede icing på med et drys af citron. Det kan man jo gøre som man vil, men her kommer min fortolkning af græskarmuffins med sirup og krydderier.
PS. underligt iøvrigt, at det hedder citronskal men appelsinskræl. Det tog overraskende mange opslag på ordnet.dk at skrive dette lille indslag…
Græskarmuffins
Equipment
- Muffinforme, håndmixer
Ingredients
Det våde
- 2 dl Græskarpuré bland evt med gulerodsmos
- 60 ml smør
- 2 stk æg
- 100 gr brun farin eller moscovadosukker
- 3/4 dl mørk sirup
Det tørre
- 3 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk gurkemeje
- 1/4 tsk muskatnød
Icing
- 1 bæger pasteuriseret æggehvide
- 125 gr flormelis
- 1 stk revet skal af citron
Instructions
- Skræl og skær græskar i tern og bag i ovn i 20 minutter
- Blend det til puré
- Smelt smør og lad det brune let
- Bland det tørre. Si gerne mel og krydderier så du undgår klumper i dejen
- Pisk æg og sukker
- Tilføj sirup og græskarpuré i æg/sukkerblandingen
- Bland det hele sammen og hæld det smeltede smør i
- Fordel dejen i 12 muffinforme og bag dem på 175 gr i 22 minutter
Icing
- Pisk æggehvide og flormelis i 5 minutter
- Put glasuren/icingen i en sprøjtepose og fordel det efter bedste evne på de afkølede muffins
- Riv citronskal på den fine side af rivejernet og drys det over icingen på muffinsne