Hvis man er på udkig efter en lille salat som supplement til julemaden, så er denne appelsinsalat helt perfekt. Jeg kan godt lide, at der er noget frisk, farverigt og råt med på julebordet, så det hele ikke bliver brun sovs og andefedt. Der skal ikke laves særlig meget, bare lige så alle får en skive eller to.
Jeg er vokset op med Waldorfsalat til julemiddagen, men jeg synes faktisk den er for fed til andesteg. Jeg har lavet grønkålssalat nogle gange, men jeg synes at appelsinsalaten vinder til andesteg, da den både er syrlig og sød og smuk med sine farver på julebordet. Så nu er det blevet tradition.
Appelsinsalat
Hvis man er på udkig efter en lille salat som supplement til julemaden, så er denne appelsinsalat helt perfekt.
Servings: 4 personer
Ingredients
- 2 stk appelsiner
- 2 stk tomater
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 stk granatæble
Dressing
- 1 tsk honning
- ½ tsk kanel
- 1 tsk balsamico
- 2 tsk olivenolie
- 1 knsp salt og peber
Instructions
- Rør honning i balsamico og tilføj kanel. Bland olivenolie og salt og peber i dressingen og stil til side
- Skær skrællen af appelsinen med en kniv så alle hvide kanter er væk
- Skær tomat og appelsin i skiver på tværs af stilk-siden
- Skær skalotteløg i små tern
- Befri kernerne fra granatæblet. Det gøres nemmest ved at slå det med en kagerulle (mens det er helt). Skær det dernæst over og befri kernerne
- Arranger appelsin- og tomatskiverne skivevis og drys skalotteløg, granatæblekerner og dressing over.
Notes
Man kan også give dressingen et skud chilisauce, hvis ikke gæsterne er for sarte. Top eventuelt det hele med mandler og bredbladet persille eller mynte.