Ragù alla Bolognese

Forleden skrev jeg kækt om den næstbedste version of Bolo’en. Overbevist om, at de to timers simretid var noget snopperi. Men efter at have afprøvet den originale, ægte Bolognese, kan jeg aldrig mere gå tilbage til tirsdagskødsovsen. Der er markant forskel på den hurtige og den originale ragù alla Bolognese på trods af, at der næsten er de samme ingredienser i. Forskellen er kogetiden og så 1 dl sødmælk, lidt pancetta og et glas rødvin. Det er det eneste, men der er så meget forskel i smag, at vi aldrig mere kan vende tilbage til den korte hverdagsversion. Hvad skal man så gøre på en hverdagsaften, hvor man bare har lyst til Bolognese? Hvis nu man tager tidligt fri og sætter den over med det samme, kan den godt nå at være færdig til spisetid. Det må man kunne klemme ind, for vi kan ikke gå tilbage til den korte version. Suk.

Ragù alla Bolognese

Pas på, for efter at have smagt den ægte vare, kan man ikke længere spise hverdagsversionen af kødsauce
Prep Time15 minutes
Cook Time2 hours
Total Time2 hours 15 minutes
Course: Aftensmad, Hovedret
Cuisine: Italiensk
Keyword: Hofret
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 1 pakke oksekød ca 4-500 gr, gerne 8-10%
  • 1 pakke pancetta ca 100-150 gr
  • 2 stk gulerødder store
  • 3 stk bladselleri stængler
  • 1 stk løg stort
  • 1/2 l oksebouillon Dvs vand og bouillonterning
  • 1 dl rødvin eller hvidvin eller portvin
  • 1 dl sødmælk
  • 125 gr tomatpuré
  • 2 stk salt
  • 3 stk lauerbærblade
  • 1 dusk persille
  • 8 stilke frisk timian
  • 10 drej med peberkværnen

Instructions

  • Skræl og hak gulerødder, løg og selleri meget fint
  • Sauter løg, gulerod og selleri i olie eller smør
  • Skær pancetta ud i fine tærn og steg den med
  • Steg oksekødet med til det bruner
  • Tilsæt tomatpuré og bland det godt rundt
  • Tilsæt oksebouillonen, vin, halvdelen af mælken og krydderurterne (bind dem evt sammen i en bouquet garni – altså en lille buket som senere kan fiskes op af gryden)
  • Lad retten simre i en time
  • Hæld resten af mælken i og lad den simre yderligere 1 time
  • Smag til med salt og peber

Notes

Serveres med tagliatelle og parmesan

Passer godt med

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.