Gulerodsgazpacho

Kold gulerodssuppe med et tvist af ingefær og kokos. Smagen af kokos har noget sommerligt og eksotisk over sig, og giver gulerødderne så tilpas meget fedme, at de bliver mere interessante at spise end blot kogte gulerødder. Fordi kokosmælk er lidt lettere end fløde eller creme fraiche, bliver det samtidigt heller ikke vammelt (selvom der er ret meget kokosmælk i).

Dette her er en lille, eksotisk suppe, som man kan servere i små glas med en stor reje i eller et par mynteblade på en varm sommerdag (hvor det er for varmt til at man egentligt gider spise). Lidt som en gazpacho, hvor grøntsagerne bare er blendet hurtigt sammen. Smagen af ingefær træder tydeligt frem, og giver suppen karakter.

Hvilken kokosmælk skal man bruge

Jeg synes kokosmælk varierer meget i kvalitet, smag og konsistens. Det værste er de dåser, hvor kokosmassen har samlet sig i en klump, som ligger og flyder i noget gråt vand. Jeg har brugt en fuldfed kokosmælk (fra Santa Maria). Den har 18% fedt, hvilket jo er en del, når der skal så meget i som der skal. Man kan sikkert godt brug en, der kun er 10%, men den fede fra Santa Maria har en god flødeagtig konsistens, og den smager godt.

Gulerodsgazpacho – kold gulerodsuppe

Forfriskende sommersuppe, når det er for varmt til varm mad
Prep Time10 minutes
Cook Time15 minutes
Total Time25 minutes
Course: Apero, Forret
Cuisine: Asiatisk-fusion
Keyword: Gazpacho, Gulerod
Servings: 4 personer

Ingredients

  • 8-10 stk gulerødder mellemstore
  • 500 ml kokosmælk
  • 2 tsk refogado eller 2 fed hvidløg, 1 lille løg
  • 1,5 dl kogevand fra gulerødder
  • 3 stk ingefærkonolde tommeltotstørrelse
  • ½ stk citronsaft og skal fra
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl æbleeddike

Instructions

  • Skræl gulerødder og kog dem møre i 10-15 minutter
  • Skræl hvidløg og løg (hvis ikke du har en refogado i køleskabet)
  • Skræl ingefær
  • Blend alle ingredienser til en tyk og cremet konsistens
  • Smag til med ca. 1 lille tsk salt
  • Stil den derefter på køl i nogle timer inden servering

Notes

Serveres kold enten som lille forret med f.eks. rejer eller gulerodsstrimler på toppen. Den kan også serveres i små glas, som en lille apero eller tapas inden middagen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.