Jeg kom til at lave denne citron-semifreddo-is ved et uheld. Jeg havde en idé om at jeg ville lave en hurtig dessert i glas og at den skulle være creme agtig eller mousse, og at den skulle være med citron. Det skulle også være uden husblas (adr), og den skulle indeholde æggeblomme (havde en rest) og piskefløde (havde ligeledes en rest) og citron (har stashet op pga. limoncello projekt). Det kom der denne her citron semifreddo ud af.
Ingredienser til 3 glas citron semifreddo
- 100 gr sukker
- 3 spsk citronsaft
- 3 digestive kiks
- 1,5 dl piskefløde
- 2 tsk revet citronskræl
- Bær til pynt
Sådan laver man citron semifreddo
Pisk sukker og æggeblomme godt sammen og tilføj citronsaft. Pisk piskefløden for sig til den har almindelig flødeskumskonsistens. Bland flødeskum og æggeblanding forsigtigt sammen og tilføj citronskræl. Server på knuste digestives i glas. Kom på frys i ca. 1 time. Server med bær på toppen.
Hvor mange æggeblommer skal der i? Det står ikke i opskriften 😉
Hej Birgitte
Det er en relativ lille portion i opskriften, så der er kun 1 bæger (dvs 2 æggeblommer i). Det er vist på tide, at den opskrift bliver frisket lidt op 🙂
Mange hilsner
Rebecca MADindex
Perfekt og tak!