Salvie, hvidløg og smør kan hældes på hvadsomhelst og så har man en ret. Puy-linser er som bekendt kongelinsen, linsen over dem alle og sammen udgør de et hurtigt og lækkert måltid. Server det med brød og smør til.
Ingredienser til puy-linser med salvie og hvidløg (1 person)
- 1 dl puy-linser
- 2 laurbærblade
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk frisk salvie
- 50 gr smør
- 10 cherry tomater
Sådan laver du puy-linser med salvie og hvidløg
Kog puy-linserne med et par laurbærblade i 15 minutter. Imens hakker du hvidløg og salvie. Smelt en god klat smør og steg hvidløg og salvie. Hvidløget må ikke tage farve (en lille smule går an). Hvis det bliver for branket og tager farve, smager det for gennemtrængende af nødder og ikke af hvidløg. Når det hele er næsten færdigt vender du cherrytomater i både deri. Dræn linserne og tilføj dem på panden. Vend det hele og smag til med salt og peber. Server med brød med smør og revet parmesan.