Shakshuka er her og der og alle vegne i øjeblikket, eller også ser jeg det bare fordi jeg selv lige har opdaget retten. Shakshuka er en nordafrikansk ret, som spises med brød og kan indtages til morgenmad såvel som til aftensmad. Jeg foretrækker det til aftensmad med lidt brød og en fetasalat on the side. Den er fyldt med varme krydderier som giver en god smag uden at være for stærk.
Shakshuka
Nordafrikansk tomatgryde med æg og bredbladet persille
Servings: 2
Equipment
- Stegepande/bred gryde
Ingredients
- 1 løg
- 2 dåser tomat
- 2 peberfrugter rød eller gul
- 5 fed hvidløg
- 4 æg
- ½ dusk bredbladet persille
Krydderier
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk kanel
- ½ tsk gurkemeje
- ½ tsk paprika sød
- 1/4 frisk chili
Instructions
- Skær løg og hvidløg i små stykker. Skær peberfrugt i små tern. Sauter løg og hvidløg i godt med olie på medium varme. Tilføj krydderiblandingen efter et par minutter og lad det hele blande godt rundt. Tilføj peberfrugt og tomat. Lad det hele koge sammen i ca. 15 minutter. Smag til med salt og peber. Når retten har kogt færdig, så slå æg ud i retten og lad dem koge med i 3-4 minutter. Rør lidt af æggehviden ud i sovsen. Læg låg på indtil æggene er porcherede. Server med hakket bredbladet persille på.
Notes
Jeg synes retten smager bedst med meget peberfrugt og helst de søde af slagsen.