Aarstiderne har et trip med auberginer i øjeblikket, så de skal selvfølgeligt bruges til et eller andet. Jeg synes auberginer er lidt besværlige at bruge i den daglige madlavning fordi de skal stege i 100 år. Opskriften her er lidt improviseret, da de fleste opskrifter indeholder tahin, som jeg normalt ikke har stående. I stedet puttede jeg ristede sesamfrø i og det var helt fantastisk. Det mindede lidt om guacamole faktisk..
Ingredienser til auberginedip
- 1 aubergine
- 1 spsk olivenolie
- 1 fed hvidløg, hakket fint
- ½ dl sødmælksyoughurt (Kløver)
- Saften fra ½ citron
- 1 knivspids salt
- 1-2 spsk ristede sesamfrø
Sådan laver du auberginedip
Giv auberginen to lange stik i siden og bag den hel i ca. 30-40 min. på omkring 225 gr. Når auberginen er afkølet kan du vride kødet ud i en skål og blande med resten af ingredienserne. Serveres som dip til brød.