Risotto er jo egentligt bare en slags risengrød på fond. Det smarte er, at man kan lave den med alle mulige ingredienser i: citron, skaldyr, svampe osv. Denne her er med tigerrejer.
Ingredienser til risotto med tigerrejer (til 2 personer)
- 2 dl. risottoris
- 2 gulerødder i tern
- Bladselleri i tern
- 4 fed hakket hvidløg
- 1 løg
- 1 liter grøntsagsbouillon
- Parmesan i rå mængder (dette er imod gængse italienske regler, der spiser man aldrig parmesan på skaldyr, men det er jeg ligeglad med, det smager fantastisk)
- 1 dl hvidvin
- 1-2 tomater i tern
- Lidt persille til at drysse ovenpå
- Peber, salt
- Tigerrejer (5-10 per person).
Sådan laver du risotto med tigerrejer
Man sauterer gulerødder, løg, hvidløg med risottoris i et minut eller to i en god klat smør og olivenolie. Herefter tilføjes hvidvin hvorefter der røres et et minuts tid. Derefter skruer man lidt ned og lader risottoen koge mens man tilføjer lidt af fonden/bouillonen og en tomat eller to. Når risottoen er næsten al dente, hælder man de optøede og afdryppede rejer i. Giv dem max ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber og server med et drys af persille og parmesan.