Opskrift på risotto med tigerrejer

Risotto er jo egentligt bare en slags risengrød på fond. Det smarte er, at man kan lave den med alle mulige ingredienser i: citron, skaldyr, svampe osv. Denne her er med tigerrejer.

Ingredienser til risotto med tigerrejer (til 2 personer)

  • 2 dl. risottoris
  • 2 gulerødder i tern
  • Bladselleri i tern
  • 4 fed hakket hvidløg
  • 1 løg
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • Parmesan i rå mængder (dette er imod gængse italienske regler, der spiser man aldrig parmesan på skaldyr, men det er jeg ligeglad med, det smager fantastisk)
  • 1 dl hvidvin
  • 1-2 tomater i tern
  • Lidt persille til at drysse ovenpå
  • Peber, salt
  • Tigerrejer (5-10 per person).

Sådan laver du risotto med tigerrejer

Man sauterer gulerødder, løg, hvidløg med risottoris i et minut eller to i en god klat smør og olivenolie. Herefter tilføjes hvidvin hvorefter der røres et et minuts tid. Derefter skruer man lidt ned og lader risottoen koge mens man tilføjer lidt af fonden/bouillonen og en tomat eller to. Når risottoen er næsten al dente, hælder man de optøede og afdryppede rejer i. Giv dem max ca. 2 minutter. Smag til med salt og peber og server med et drys af persille og parmesan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.