Gullasch

Det eneste gode man kan sige om den mørke og kolde tid, som kommer med efteråret, er at den indbyder til masser og atter masser af massive og stærke simregryderetter. I aften har jeg lavet en virkelig god gullasch, og den var så god at jeg fulgte Knud Romers mors eksempel med at gemme en rest til at putte i næste omgang gullasch. Lidt som en gullasch – surdej.

Det eneste problem med gullasch er, at man skal starte i god tid inden man skal spise. Det er sjældent en mulighed på normale hverdagsaftner, men når man er på barsel gælder andre regler…

Løg skæres i smalle både og steges i olivenolie. Kødet brunes med løgene. Gulerødder og hvidløg steges med. Tomatpure tilsættes. Vand hældes i så det dækker. Paprika og chokolade tilsættes. Et par laurbærblade og et drys timian tilsættes. Der skrues ned og sættes låg på. Det simrer i minimum 1½ time. 20 min. inden spisetid hældes kartofler i tern i. 5 min. inden servering hældes porrer i. Der smages til med salt og peber. Nemt, men kræver man kan starte i god tid.

Serveres i dybe tallerkener med flûte eller brød til (vi lavede hvidløgssmør mmm). 

Ingredienser:

  • 3 løg 
  • 3 fed hvidløg 
  • 300 gr. (eller mere) oksekød i tern 
  • 3 gulerødder 
  • 1 spsk sød paprika 
  • 3 stykker mørk chokolade 
  • salt + peber 
  • 10 ikke for store kartofler 
  • porrer (2-3 håndfulde udskårne)

One thought on “Gullasch”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.