Opskrift på Gullasch

Jeg har nogen gange overvejet, om man skulle gøre som Knud Romers mor, som tog en rest gullasch fra, hun kunne putte i den næste omgang gullasch. Lidt som en gullasch-surdej. Ved nærmere eftertanke, er det muligvis den, som befinder sig i de uidentificerbare fryseposer jeg kyler ud, når fryseren skal afrimes.

Til opskrift på gullasch skal du bruge (til ca 4 personer)

  • 3 løg 
  • 3 fed hvidløg 
  • 300 gr. (eller mere) oksekød i tern
  • 3 gulerødder 
  • 1 spsk sød paprika 
  • 3 stykker mørk chokolade 
  • salt + peber 
  • 10 ikke for store kartofler 
  • porrer (2-3 håndfulde udskårne)

Fremgangsmåde til opskrift på gullasch

Løg skæres i smalle både og steges i olivenolie. Kødet brunes med løgene. Gulerødder og hvidløg steges med. Tomatpure tilsættes. Vand hældes i så det dækker. Paprika og chokolade tilsættes. Et par laurbærblade og et drys timian tilsættes. Der skrues ned og sættes låg på. Det simrer i minimum 1½ time. 20 min. inden spisetid hældes kartofler i tern i. 5 min. inden servering hældes porrer i. Der smages til med salt og peber. Nemt, men kræver man kan starte i god tid.

Serveres i dybe tallerkener med brød til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.