Lammegryde

Vi kom til at købe en lammebov i dag, og ikke en steg som vi skulle ifølge madplanen. Men når manden siger, han er med på en gryderet, kan jeg ikke modstå fristelsen. Jeg lavede efterfølgende denne lammegryde, som var ret så fantastisk. Fordelen ved at bruge lam og ikke oksekød er, at den ikke behøver at koge mere end ca. 30 min. hvorimod en oksegryde skal koge i min. 1½ time. 

Når man bruger lammebov til denne ret, skal man bruge lidt kræfter på at rense den for fedt, knogle og sener. Hvis der er noget jeg hader, så er det fornemmelsen af fedt og brusk på et stykke kød skjult af en mørk sovs. Jeg tror jeg rensede knap 1/3 væk, så jeg var vist ret grundig. Dernæst skæres den i passende tern. Alle grøntsager skæres ud i den ønskede størrelse – tern for mit vedkommende. Hvidløgene skar jeg blot enderne af og gav et gok så de smadrede let. 

Fremgangsmåde:

Brun kødet i noget smør. Tag det op. Smelt sukker i resten af smørret. Tilsæt melet så det suger væden op. Tilsæt tomat, vand, kød og grøntsager og krydderier og rør rundt. Lad det koge op og skru derefter ned på simrevarme. Tilsæt fløde og smag til. Lad koge i 30-45 min. til kødet er mørt. 

Ingredienser:

 • 5 fed hvidløg 
 • Lammebov 
 • 2 gulerødder 
 • 2 løg 
 • 1 dåse tomatpuré 
 • 1 tsk sukker 
 • 2 spsk mel 
 • 2 sjatter piskefløde 
 • Vand ca. 2 glas 
 • 1 tsk timian 
 • 4 lauerbærblade 
 • Lidt persille 
 • Salt og peber

Server i dybe tallerkener med ovnbagte kartofler til.

2 thoughts on “Lammegryde”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.