Opskrift på lammegryde

Fordelen ved at bruge lam og ikke oksekød er, at den ikke behøver at koge mere end ca. 30 min. hvorimod en oksekød skal koge i min. 1½ time.  Til gengæld skal man så bruge 45 minutter på at rense kødet for sener og fedt.

Ingredienser til lammegryde (4 personer)

 • 5 fed hvidløg 
 • Lammebov 
 • 2 gulerødder 
 • 2 løg 
 • 1 dåse tomatpuré 
 • 1 tsk sukker 
 • 2 spsk mel 
 • 2 sjatter piskefløde 
 • Vand ca. 2 glas 
 • 1 tsk timian 
 • 4 lauerbærblade 
 • Lidt persille 
 • Salt og peber

Server i dybe tallerkener

Sådan laver man lammegryde

Når man bruger lammebov til denne ret, skal man bruge lidt kræfter på at rense den for fedt, knogle og sener. Hvis der er noget jeg hader, så er det fornemmelsen af fedt og brusk på et stykke kød skjult af en mørk sovs (og det er desværre ofte tilfældet med lammekød). Dernæst skæres den i passende tern. Alle grøntsager skæres ud i tern. Man kan bare skære enderne af hvidløgene og så give dem et gok så de smadret let.  Sauter løg i smør og tag op. Brun kødet i noget smør. Tag det op. Smelt sukker i resten af smørret. Tilsæt melet så det suger væden op. Tilsæt vand og rør rundt til det koger. Tilsæy tomat, kød og grøntsager og krydderier og rør rundt. Lad det koge op og skru derefter ned på simrevarme. Tilsæt fløde og smag til. Lad koge i 30-45 min. til kødet er mørt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.