Opskrift på lammekølle

Denne opskrift på lammekølle er muligvis min mors misforståede version af 70’er klassiskeren lammekølle a la Provence. Nogen gange kommer der noget godt ud af misforståelser og tilfældigheder (det hedder evolution). Det er en klassiker i min familie og den eneste godkendte og helt rigtige måde at servere påskelam på.

Ingredienser til lammekølle (4-6 personer)

  • 1 lammekølle ca. 1,9 kg
  • 10 – 15 store kartofler (1,5 – 2 kg)
  • 10 fed hvidløg
  • 7 dl. vand
  • Salt, peber
  • Rosmarin
  • Olivenolie
  • Optional: rødløg, selleri og flere hvidløg i både

Sådan laver man lammekølle

Lammekølle med hvidløg i

Optø lammekøllen over et døgn i køleskabet. Skræl og skær kartofler i meget tynde skiver og placer dem jævnt på en bradepande. Tilføj vand så det dækker ca. ½ delen af laget. Skræl hvidløg og snit huller i lammekøllen, hvor man placerer fedene jævnt fordelt. Placer lammekøllen ovenpå. Gnid den med rosmarin, olivenolie og salt og peber. Giv den 2 timer på 175 grader i ovnen og lad den trække i 20 min. Tilføj vand under stegningen hvis det fordamper helt. Den skal serveres med grønne ærter hvis det skal være helt rigtigt.

Lammekølle med kartofler og rosmarin og masser af hvidløg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.