Lammekølle

Jeg synes kun der er een rigtig måde at lave lammekølle på, og det er a la Provence. Optø lammekøllen over et døgn i køleskabet. Skær kartofler, gulerødder og porrer i tynde skiver og placer dem jævnt på en bradepande. Tilføj vand så det dækker ca. ½ delen af laget. Placer lammekøllen ovenpå efter at have snittet den med hvidløg og støet den med salt. Drys rosmarin, olivenolie og salt og peber over. Giv den 2 – 2,25 timer på 175 grader og lad den trække i 20 min. Tilføj vand under stegningen hvis det fordamper helt.

Ingredienser til 4-6 personer:

  • 1 lammekølle ca. 1,6 kg
  • 10 – 15 store kartofler i meget tynde skiver
  • 2 – 4 gulerødder i skiver
  • 2 – 3 porrer i skiver
  • 2-3 dl. vand
  • Salt, peber
  • Rosmarin
  • Olivenolie

Resterne af lammekøllen skal vi bruge til sharwarma i morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.