Overmodne bananer er ligesom enlige sokker herhjemme. De dukker op af sig selv, uden man helt forstår, hvordan det sker. Bananer bliver spist ca halvdelen af tiden. Resten af gangene bliver de enten puttet i en smoothie, eller som her – bliver de til bananbrød eller bananmuffins. Opskriften her kan bruges til både brødform og muffins. Muffins skal bare have lidt kortere tid i ovnen.
Bananbrød
Bananbrød/bananmuffins indeholder mindre sukker fordi der er bananer i. Der er til 20 muffins eller 1 stort brød
Servings: 20 muffins
Equipment
- Muffinforme eller brødform
Ingredients
- 100 gr smør
- 1,5 dl sukker
- 3 stk æg
- 100 gr chokolade
- 0,5 dl hasselnødder
- 4,5 dl hvedemel
- 2,5 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
- 4 stk bananer modne eller overmodne
Instructions
- Pisk smør og sukker og tilsæt æg
- Hak chokolade og nødder
- Bland alt det tørre i det våde
- Mos bananerne og put dem i blandingen
- Fyld i muffinsforme eller en stor brødform. De hæver op til dobbelstørrelse, så fyld kun halvt op
- Muffins bages i 22 minutter på 175 gr. Brød bages i en time på 175 gr.
Notes
Der er til ca 20 muffins eller 1 stort brød