Omelet

Her er basisopskriften på omelet. Den kan herefter varieres alt efter hvad du har i køleskabet. Omeletter er nærmest skabt til at udrydde triste rester, der bare venter på at blive spist (overmodne tomater eller peberfrugter, skinke fra fryseren og rucola der hænger). Omeletten laves altid med løg (udover æg selvfølgelig). Det er lige meget om det er almindelige zittauerløg, rødløg, skalotteløg eller forårsløg. Der skal ikke mælk i omelet. Generelt skal man ikke blande mælk i noget med æg. Det gælder røræg og for så vidt også tærter. Resultatet bliver noget gråt blæver, og det er klamt. Så ingen mælk, men hvis man har lidt creme fraiche eller fløde til overs og som skal bruges for ikke at blive for gammelt, så kan man mikse det i – ca. 1 spsk pr 2 æg. Men i sin grundform behøver man altså ikke andet end æg og salt til en omelet.

Omelet skal helst laves til få personer, måske endda en person ad gangen. Så kan man bedre styre omeletten og man kan customise til den enkeltes ønsker for fyld. Forslag til fyld:

  • Tomat, ost (dansk skæreost er optimal) og oregano. Eventuelt lidt skinke hvis haves
  • Frisk spinat og sort peber
  • Peberfrugt og tomat

Jeg synes ikke kylling passer til omelet, men det vil andre helt sikkert mene. En anden variant er omelet med karry. Det smager overraskende godt. Se opskrift på den variant her: link til opskrift.

Omelet

Basisopskrift på omelet
Prep Time5 minutes
Cook Time5 minutes
Total Time10 minutes
Course: Aftensmad, Frokost, Morgenmad
Cuisine: Europæisk fusion
Keyword: Æg, Restemad
Servings: 1 person

Ingredients

Omelet

  • 2 stk æg pr person
  • 1/4 stk løg det kommer sig ikke så nøje
  • 1 knsp salt

Eksempel på fyld

  • 1 stk tomat
  • 3-4 skiver mellemlagret ost dansk skæreost er formidabelt på omelet
  • 1 tsk tørret oregano

Instructions

  • Pisk æg sammen i en skål for sig
  • Skær løg ud i små tern og steg dem i masser af olie i 2 minutter på mellem varme
  • Forbered det resterende fyld
  • Hæld æggemassen på og skru ned på lavt blus
  • Lad omeletten stege i ca 4-5 minutter
  • Når toppen ikke blævrer mere kan du putte det resterende fyld på på den ene halvdel af omeletten
  • Klap herefter omeletten samen over midten og giv den et par minutter mere (hvis der er ost i skal den lige nå at smelte)

Notes

Drys eventuelt lidt friske krydderurter over ved servering eller lidt friskkværnet peber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.