Butter beans vegan style

Man behøver ikke være veganer for at spise vegansk engang i mellem. Plantebaseret mad er sund, det er en uomtvistelig sandhed. Derfor prøver jeg engang i mellem at lave opskrifter som er veganske, men som ikke prøver at være en erstatning for noget som normalt er med kød (plantefars, adr!).

Jeg bruger oftest butter beans, for det er den sundeste bønne og det er den der smager bedst. Hvis man er til de mere melede bønner, kan man bruge almindelige hvide bønner. Jeg kan godt lide det bid, der er i butter beansne.

Butter beans indeholder 21 gram protein pr 100 gram og er derfor som proteinkilde at sammenligne med kød. Derudover indeholder de 18 gr fibre pr 100 gr, hvilket svarer til næsten tre gange så meget som sorte bønner og over dobbelt så meget som kikærter.

Lun salat med butter beans vegan style

Retten passer til to personer hvis der er andet tilbehør som brød og salat
Prep Time10 minutes
Cook Time1 hour 10 minutes
Udblødningstid12 hours
Total Time13 hours 20 minutes
Course: Frokost, Hovedret
Cuisine: Dansk-japansk fusion
Keyword: Middag på et kvarter, Vegetarisk
Servings: 2 personer

Equipment

  • Stegepande

Ingredients

  • 2 dl butter beans udblødte og kogte
  • 1 stk rødløg
  • 1 dl bladselleri
  • 2 tsk tomatpuré
  • 5 drys tørret chili/peperoncino
  • 1 tsk miso
  • 1 knsp salt
  • 1/4 dl vand
  • 1/4 dl persille til drys
  • 2 fed hvidløg
  • 8 stk cherrytomater

Instructions

  • Start med at udbløde bønner natten over
  • Kog bønnerne i en times tid
  • Hak rødløg og sauter i olie
  • Hak selleri og tilsæt
  • Tilsæt lidt tomatpuré når løg og selleri er klare
  • Tilsæt krydderier og miso og lade det simre i nogle minutter. Vendt eventuelt med at tilsætte hvidløg til allersidst, så får det lidt mere bid
  • Hvis det bliver for indkogt så tilføj lidt vand
  • Bland bønner i og lad det simre et par minutter sammen
  • Skær tomater i halve
  • Tag det hele af varmen og vend tomaterne og persillen i og server

Notes

Miso er en brunlig pasta lavet på fermenterede soyabønner og koji (svampesubstans bladet med ris). Miso fås i bøtter i asiatiske specialforretninger. Jeg gætter på at man kan få det i supermarkeder om kort tid. 

Prøv også disse veganske retter

Mere med butter beans

2 Comments

  1. Så fik jeg prøvet opskriften med Butter beans, selvom jeg vist nok fik brugt hvide bønner – præcis hvad forskellen er (andet end størrelsen) kan jeg ikke lige gennemskue.
    Men skøn opskrift – smagte vildt godt ( tilføjede lidt stegt chorizo ) mums.

    • Hej Cathrine
      God idé med chorizo, det må jeg også prøve! Butter beans er større end hvide bønner og jeg synes de bevarer lidt mere sprødhed, hvor hvide bønner moser mere ud. Men det er smag og behag, de indeholder samme mængde protein og fiber så de er lige gode skulle jeg mene.

      Mvh
      Rebecca MADindex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.